Thursday, September 9, 2010

Salam Aidilfitri


Assalamulaikum..

Wishing all of you my fellow friends and readers, selamat hari raya, maaf zahir dan batin. I hope this year Aidilfitri will bring us more blessing and happiness,Insyallah..... I also want to ask for your forgiveness for whatever mistakes I may have done. May Allah bless us all and grant us His forgiveness for all the sins we have committed. May Allah also grant us all another opportunity for us to perform our prayers and ibadah in the blessed month of another Ramadhan next year..

Anyway, hope this Aidilfitri can make everyone happy and cheerful k. Enjoy your holiday and drive safe home..Bawa kereta tue, tak payahlah laju sangat k...opss..huhuhu...and to my non muslim friends..have a good Hari Raya too..its time to eat all those delicious ketupat, rendang, lemang, hohohooi...Jangan lupa datang rumah k..

Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir Batin

from me,

sincerely,

and family

choop....auk...bah...campinnn!!!!!

Monday, September 6, 2010

Anda Sayang Girlfriend Anda?


Assalamulaikum ,

Selamat menjalani idabah puasa. Semoga Allah memberikan kita kesempatan untuk kita menjalani idabahNYA dengan penuh keikhlasan. Insyallah. Apa isu hari ini? Tentu menarik tajuk aku kan? Tapi mempunyai signifikan yang tersendiri. Tiada siapa nafi bahawa Allah jadikan lelaki untuk wanita dan wanita untuk lelaki.Aku juga merasai naluri yang sama. Kita tidak dapat lari dari kenyataan ini. Tapi adakah kita kita boleh mengawal perasaan dan nafsu kita? Bukankah Allah memberikan kita akal untuk berfikir? Aku ada perkara yang hendak dikongsikan bersama bersama rakan-rakan semua..Ini tentang cerita sebuah kawan yang disampaikan kepada kawan. Ceritanya menarik dan banyak bolh diambil pengajarannya..

*SEKADAR RENUNGAN*

Saya suka tengok jari awek saya
Cantik betul... Sungguh
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other
Di satu hari yang dahsyat depan yang maha Esa...
Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
Dia lagi cantik dan berseri menghadapNya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...
Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...
Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya....
Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...
Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

So, sayang girlfriend korang?

Untuk diri sendiri yang sering alpa,



choopp..masih mencari-cari.....)

Sunday, July 11, 2010

Remember Yesterday


Assalamulaikum...

Yesterday was my birthday. Ive always enjoyed this day of mine. From bottom of my heart, thanks of these people especially to my family, my friends and my students who had said a birthday wish to me. Its not only is it a just a birthday, but more so because its a time for me to reflect and ponder in my personal life for the year.

A birthday is not a birthday if you don't remember the people who have walked and run with you. A birthday makes me think of those i ve gotten to know over the years. it is through then that i can walk and run this far and make the year meaningful.

Here, i'll like to give thanks to everyone who contacted me and send their birthday wishes and gifts, be it via phone call, sms, facebook, even in person. To my friends, i appreciate your friendship and encouragement all these years. Let get together again k !!!!

On this special day of mine, i have some personal reflections for this year:

I learn and relearn

and always syukur..>

Thanks again...




choop... remember yesterday..



Sunday, June 20, 2010

Johor Bahru-Beaufort

1.43 pagi
20hb Jun 2010
8 jam sebelum pulang..

Guling-guling badan ku di atas katil. Nak tidur tapi tak boleh nak tidurrr..Oh mata,Oh kaki, Oh tangan, kenapa korang semua tak boleh duduk diam ne? Tak tahu esok kita akan pulang. Pulang membawa cebis-cebis memori kerinduan supaya boleh bertahan dalam 3 bulan lagi...




Fatin and Akak

Yelah, lagi tiga bulan lagi barulah kaki ini akan jejak kembali di tanah tumpah darah ku ini. 3 minggu seumpama 3 jam bagi ku. Tak puas aku nak sembang bersama ayah ku, Tak puas aku nak tatap wajah ibu ku, x puas nak bermanja2 kasar dengan adik lelaki ku dan tak puas aku nak bermanja-manja dengan athirah dan fatin..

Kawan-kawan, baru nak layan world cup sama-sama. Baru nak borak sampai subuh.. tak puas..dan tak puas...


Konsert DB..U Rock!!!



Kawan Baik ku dah Kawin..Kata die, Kawin best...huhu

Tapi tak pe..lepas ne aku pulang ketika puasa dan berhari raya. Hope lebih meriah cuti kali itu. Dapat bayangkan cuti ketika itu..HOHO...

Kepada warga Beaufort, tunggu kepulangan guru mu.. Walaupun hati ku berat, tapi tanggungjawab kepada anak bangsa tetap menjadi PUJAAN HAAAATIKU....(Ala-ala Aziz Sattar)

CUUUUUUUUUUUTTTTTT!!!!.....opps ahmad nisfu marah.. Jom Tido....>

choop...


Sab, tunggu abg kat sekolah eh....>huhu...

Thursday, June 17, 2010

A dream


Assalamulaikum..

Suddenly i dreamt last night. I saw in future i more successful, more big, and have a big family (OMG!!!!). Then i realized that what i archived today just more than 10 % of my dream in my life .But i very satisfied that the major of my wishlist were accomplish, (to be a teacher!!!). But, can i archived the another 90% of my dream? As far i concern, i need to make some big decision and do a revolution in my career rite now.huhu...Sometime, i must consider the situation the make my dream come true. Family, friends were very important to me.

I believe we grow great by dreams. All big men are dreamers. They see things in the soft haze of a spring day or in the red fire of a long winter's evening. Some of us let these great dreams die, but others nourish and protect them; nurse them through bad days till they bring them to the sunshine and light which comes always to those who sincerely hope that their dreams will come true.

Referring to my fellows friend, every great dream begins with a dreamer, so i want to make my dream come true!!!. Yup, maybe i cannot afford to archived all my wishlist and goal 100 % but i must try. From a dream, then we try put an effort on it then we prayed to Allah, Tawakkal..Insyallah, our dream can come true..

Your vision will become clear only when you look into your heart. Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. So, nothing happens unless first we dream ; Always talk and remind to my student about their dream.huhuhu...

So, apa lagi..sleep n dream k..>zzzzzzzZzZzZzzzZZ

choop...When we are dreaming alone it is only a dream. When we are dreaming with others, it is the beginning of reality.